Valioliiga-ottelussa Tottenhamin ja Swansean välillä koettiin pelottava episodi, kun walesilaisseuran ranskalaiskärki Bafetimbi Gomis , 29, tuupertui jo ottelun alkuminuuteilla kentän pintaan pelitapahtumien ulkopuolella.

Seuran mukaan tilanteessa ei kuitenkaan ollut mitään poikkeavaa ja seurassa tiedettiin jo etukäteen tällaisen tilanteen olevan mahdollinen. Swansean täksi kaudeksi siirtynyt pelaaja on aiemminkin vuonna 2009 Lyonissa ollessaan kolmesti pyörtynyt kentälle.

Swanseasta kerrottiin BBC Sportille pelaajalla olevan synnynnäisesti matala verenpaine ja hänelle on tehty kaikki mahdolliset testit seuran puolesta.

– Ymmärrämme hänen historiansa. Tämä on osa hänen elämäänsä ja hän on kokenut näitä tapahtumia jo nuoresta lähtien, Swansea-luotsi Garry Monk kertoi.

Pelaaja itse vakuutti, että kyse ei ole niin vakavasta asiasta miltä se näyttää. Taustalla on ollut stressitekijöitä, jotka ovat osalta vaikuttaneet.

– Minulla on viime ajat ollut suurta stressiä ja väsymystä isäni terveydentilan vuoksi ja matkustelen Ranskaan ja takaisin tämän tästä, Gomis kertoi itse pelin jälkeen.

– Se näyttää pelottavammalta kuin mistä oikeasti fyysisesti siinä on kyse. Oloni on hyvä nyt.