Hallitseva tuplamestari HJK taisteli keskiviikkona täydet 120 minuuttia Ykkösessä pelaavaa PK-35 Vantaata vastaan Suomen Cupissa ja voitti lopulta 2-1-lukemin.

Matti Klinga sai kamppailusta kunnon kenraalin sunnuntain liigaotteluun, missä vastaan asettuu nuoren miehen vanha seura.

Klinga siirtyi talvella FC Lahdesta HJK:hon mutta on kärsinyt viime kuukaudet loukkaantumisista. Nyt keskikenttäpelaaja alkaa olla kunnossa ja kilpa peliajasta helsinkiläisten kivikovassa ryhmässä on tiukimmillaan.

Keskiviikkona Klinga uurasti 105 minuuttia. Tilanne oli varsinaisen peliajan jälkeen 1-1, ja vaihtopelaaja Mike Havenaar iski HJK:n voittomaalin 97. minuutilla.

-Se oli perinteinen cupin matsi. Nämä eivät ole koskaan helppoja pelejä. PK:sta näki, että he tekevät kaikkensa mennäkseen jatkoon. Tärkeintä on tietysti, että saimme voiton ja loistavaa, että menimme jatkoon, Klinga tiivisti SuomiFutis-sivustolle.

-Vastustaja taisteli jokaisesta pallosta. Meille ei jäänyt ylimääräistä tilaa. Olisimme voineet varsinkin ensimmmäisellä puoliajalla parantaa omaa pallollista peliämme.

– Pallon olisi pitänyt liikkua nopeammin ja puolta olisi pitänyt vaihtaa useammin. Niin olisi löytynyt tilaa, kun nyt puskimme liian nopeasti eteenpäin. Sen seurauksena tuli turhia menetyksiä, mutta vastustaja tekee näistä cup-peleistä vaikeita.

Omaa kuntoaan keskikentän laidalla keskiviikkona viilettänyt Klinga kuvaa nousujohteiseksi.

– Keskiviikon peli toimi hyvänä kuntoharjoituksena, kun pääsin pelamaan vähän enemmän.

HJK kohtaa sunnuntaina FC Lahden Töölön Sonera-stadionilla. Ottelu alkaa klo 16.