Englannin cupin puolustava mestari Arsenal kohtaa kilpailun tämän vuoden finaalissa Aston Villan tulevana lauantaina. Ottelu pelataan Lontoon Wembleyn stadionilla klo 19.30 Suomen aikaa alkaen.

Tykkimiesten avauskokoonpanoa on pyöritelty mediassa ja varsinkin Valioliigan päätöskierroksella loistaneiden Jack Wilsheren ja Theo Walcottin asema on herättänyt keskustelua. Molemmat ovat kärsineet kauden aikana loukkaantumisista ja ovat olleet pienissä rooleissa keväälläkin, kun Arsenal loisti Valioliigassa.

Nyt miehet osoittivat kuitenkin huippuvirettä korvateessan Aaron Ramseyn ja Olivier Giroud’n edellisen pelin avauskokoonpanossa. Walcott iski hattutempun ja Wilshere teki yhden ja oli keskikentän herra 4-1-voitossa WBA:ta vastaan.

Arsenal-luotsi Arsene Wenger ei ole valmis paljastamaan avauskokoonpanoaan.

– En tiedä tällä hetkellä ketkä ovat avauksessa eikä se ole juuri nyt edes tärkeätä vaan vasta silloin kun on finaalipäivä, Wenger kommentoi lehdistötilaisuudessa TribalFootball-sivuston mukaan.

– Se, mikä on tärkeää, on tuoda pokaali takaisin meille. Se on koko miehistön ainoa huoli. Mielestäni on tärkeää keskittyä finaaliin koko miehistöllämme. Monesti cupin finaalin ovat ratkaisseet pelaajat, jotka ovat tulleet mukaan vasta vaihdosta. On tärkeää, että jokainen pitkään kauteen osallistunut keskittyy tähän yhdessä.

Arsenalilta puuttuu finaalista varmuudella Danny Welbeck vamman vuoksi.