SJK:n historian ensimmäinen europeli päättyi isoon pettymykseen, kun islantilainen FH Hafnarfjördur haki Helsingin Sonera-stadionilta 1-0-vierasvoiton torstaina Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella.

– Me vähän lopetettiin pelaaminen niiden maalin jälkeen. Ei pitäisi käydä niin, mutta nyt kävi. Tämä on psykologinen laji myös: jos me olisi tehty 1-0, silloin olisi jaksanut vaikka kaksi peliä putkeen, summasi seinäjokelaisten Mehmet Hetemaj.

Silminnähden harmistunut ”Mehu” jäi myös pohtimaan Steven Lennonin laukomaa vaparimaalia.

– En sitten tiedä, olisiko siitä kuulunut tulla vapari. Ja pitää katsoa videolta, olisiko muuri voinut tehdä siinä jotain toisin. Veto ei minusta ollut mahdoton kiinniotettavaksi.

Pientä jossiteltavaa SJK voi itselleen jättää siitä, että se joutui pelaamaan tärkeän ottelun Helsingissä.

– Jos rehellisiä ollaan, toi on aika outo kenttä. Pallo liikkuu siinä edelleen vähän erikoisesti, mutta se oli molemmille sama. Totta kai me ollaan totuttu pelaamaan omalla kotikentällä. Se on vähän pienempi kuin tämä.

Totuuden hetki SJK:lle koittaa vieraspelissä viikon kuluttua torstaina tulivuorisaarella. Pelillisesti tehtävän ei pitäisi ensimmäisen osan perusteella olla mitenkään mahdoton, mutta ei alle 30 000 asukkaan kaupungin hankalasti kirjoitettavaa edustusjoukkuetta voi aliarvioidakaan: viime kesänä Fimleikafelag Hafnarfjördur eteni karsinnoissa aina kolmannelle kierrokselle asti.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @ pjmant