Kreikka isännöi Suomen A-maajoukkuetta perjantai-iltana klo 21.45 alkaen EM-karsintapelissä.

Kyseessä on kahden lohkon heikoimman maan kohtaaminen. Kreikka on viimeisenä ja Suomi niukasti edellä. Taustojen suhteen ottelusta tuskin tulee runsasmaalista.

Maiden kohtaaminen viime syksynä Helsingissä päättyi 1-1-pistejakoon. Silloisille maalintekijöille, Niko Karelisille ja Jarkko Hurmeelle, osumat olivat toistaiseksi ainoa maajoukkuepaidassa.

Joukkueilta ei löydy muutenkaan ryhmistä kansainvälisen huipputason hyökkääjäpelotteita. Yksikään perjantain joukkueissa mukana olevista pelaajista ei ole rikkonut kymmenen A-maajoukkuemaalin rajaa. Kreikan Kostas Mitroglou ja Suomen Teemu Pukki ovat kumpikin osuneet kahdeksan kertaa maajoukkueessa. Mitroglou on pelannut 40 ja Pukki 39 maaottelua.

Kreikka on voittanut edellisen maaottelunsa niinkin kauan sitten kuin kesällä 2014, kun Norsunluurannikko kaatui MM-lopputurnauksessa.

Suomen edellinen voitto puolestaan on kuluvan vuoden tammikuulta, kun Ruotsi kaatui lukemin 1-0. Kyseessä oli pitkälti pohjoismaisista seuroista kasatuista joukkueista.

Molemmat lähtevät otteluun väliaikaisten päävalmentajien komennossa. Huuhkajia luotsaa syksyn Markku Kanerva, Kreikan vt. päävalmentaja Kostas Tsanas on jo maan kolmas luotsi näissä karsinnoissa.