Suomen A-maajoukkueessa 23 ottelua pelannut Antti Pohja kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomien kolumnissa tärkeästä aiheesta. Pohja ottaa kantaa provosoivaan tyyliin siihen, kuinka tärkeää lipputulot ovat suomalaisille seuroille.

Kolumnissa käsitellään sitä, kuinka absurdia olisi esimerkiksi ruokakaupassa jättää maksamatta tuotteista vedoten tuttuun, jonka avulla ruokaostokset onnistuisivat ilmaiseksi.

– Käyn ruokakaupassa, mutta en maksa mitään. Kauppias on puolituttu kaveri kouluajoilta. Nimeä en enää muista, mutta tärkeintä on moikata säännöllisesti että pysytään muodollisissa väleissä, Pohja kirjoittaa.

Kolumnissa otetaan vielä useita muitakin esimerkkejä, kunnes viimeisenä tullaan itse jalkapalloon.

– Urheilu on parasta paikan päällä, sanotaan. Tottahan se on. Oman kotikylän joukkueiden sarjapelit ovat täynnä tunteita, yhteisöllisyyttä, jännitystä, eli täydellistä viihdettä.

– Mutta vain dorka maksaa pääsylipusta. Aina tuntee jonkun joka tuntee jonkun, jolta voisi kinuta nimeä lippuluukulle. ”Ei sattuis olemaan lippuja?” on lause, jonka opin ennen kuin kävelemään, Pohja kärjistää.

Pohjalla on kirjoituksessaan tärkeä viesti:

– Pääsylipputuloilla pyöritetään urheilujoukkueen toimintaa. Vapaalipuissa ei ole sinänsä mitään pahaa, kaikkihan niitä käyttävät. Jokainen maksamaton lippu on pois toiminnan kehittämisestä. Se meidän on hyvä muistaa.

Lue Pohjan kolumni ESS:n sivuilta tästä linkistä.