Kuopion Palloseura teki tammikuussa ison luokan kiinnityksen, kun se hankki 22-vuotiaan suomalaismaalivahti Otso Virtasen skottiseura Hibernianista.

60 ottelua Veikkausliigassa pelanneen Virtasen palvelukset kiinnostivat myös hänen vanhaa seuraansa IFK Mariehamnia, mutta kuopiolaiset vetivät pitemmän korren.

Nuoren maalivahdin mukaan vaaka kallistui lopulta KuPS:n puolelle heidän päävalmentajansa Jani ”Honsu” Honkavaaran ansiosta.

– Juttelin Honsun kanssa yli tunnin puhelimessa. Hän kertoi, mitä haluaa minulta, joukkueelta ja tulevaisuudelta. Keskustelu käänsi pääni. Olin miettinyt IFK:takin, koska seura auttoi minua eteenpäin ja pidän sen kulttuurista, Virtanen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Honkavaara pitää nuorta suojattiaan isossa arvossa ja hän on hehkuttanut Virtasta jopa koko Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi.

– On siistiä kuulla, että Honsulta tulee tuollaisia sanoja. Olen tosi otettu. Hän ei jätä minulle muita vaihtoehtoja kuin olla sarjan paras maalivahti. Teen sitä varten duunia joka päivä. Minulla on selkeät henkilökohtaiset tavoitteet: haluan olla korkealla tilastoissa kauden jälkeen.

Lue Ilta-Sanomien juttu aiheesta täältä.