Italia isännöi perjantaina Albaniaa MM-karsintaottelussa Stadio Renzo Barberalla. Kyseinen peli on myös kotijoukkueen maalivahti Gianluigi Buffonin tuhannes ottelu hänen ammattilaisurallaan.

39-vuotiaalta Buffonilta udeltiin ottelun lehdistötilaisuudessa, aikooko hän yhä lopettaa uransa vuoden 2018 Venäjän MM-kisojen jälkeen.

– En osaa sanoa. Minun pitää ajatella vain tulevia pelejä. On ollut suuri kunnia pelata tuhat peliä, mutta voin kertoa teille, että toista tuhatta ei ole tulossa! Italian kapteeni vitsaili.

Buffon on pelannut maajoukkueessa vuodesta 1997 lähtien. Hän oli tolppien välissä myös vuoden 2006 MM-turnauksen finaalissa, jossa Italia voitti Ranskan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Loppuottelu muistetaan myös Ranskan legendaarisen keskikenttäpelaajan Zinedine Zidanen viimeisenä otteluna. Zidane lopetti uransa shokeeraavalla tavalla, kun hänet ajettiin suoralla punaisella ulos kentältä ottelun jatkoajalla.

Ranskalaispeluri puski Italian puolustajaa Marco Materazzia rintaan, ja ottelun erotuomari Horacio Elizondo lähetti Zidanen tämän tempusta suihkuun.

Buffon muisteli vuoden 2006 finaalia ja Zidanen puskua lehdistötilaisuuden jälkeen Skyn haastattelussa. Hän vitsaili, että voisi hakea samanlaista päätöstä uralleen, kun sen aika joskus tulee.

– Miten näen viimeisen pelini? Ehkä poistun kuin Zidane, pusken jotain kentällä!

Lähde: Football Italia