Manchester Cityn manageri Pep Guardiola myöntää, että hänen ensimmäinen kautensa Englannissa on ollut pettymys. Guardiolan mukaan hän olisi saanut potkut edellisistä seuroistaan, Barcelonasta ja Bayern Münchenistä, jos vastaava olisi tapahtunut siellä.

Espanjalaismanagerin mukaan hänen debyyttikautensa vaikeudet merkitsevät sitä, että hänellä ei ole varaa virheisiin seuraavalla sesongilla.

– Barcelonassa, jos et voita puolessa vuodessa, olet todella heti ulkona. Barcelonassa tai Bayern Münchenissä, siellä on voitettava suuresti. Jos niin ei käy, he eivät anna sinulle toista mahdollisuutta, sanoi Guardiola lehdistötilaisuudessa.

– Täällä meillä on toinen mahdollisuus ja yritämme onnistua paremmin kuin tällä kaudella.

City-käskyttäjän ensimmäinen kausi Barcassa päättyi La Ligan, Copa del Reyn ja Mestarien liigan voittoon. Bayernissa hän nappasi ensimmäisellä yrittämällään Bundesliigan ja Saksan Cupin mestaruuden.

Englannissa Guardiola kamppailee pääsystä Mestarien liigaan. Cityllä on mahdollisuus varmistaa paikkansa ensi kauden kilpailussa, jos se voittaa tiistaina oman pelinsä West Bromwichia vastaan ja Arsenal häviää tai pelaa tasapelin isännöidessään sarjajumbo Sunderlandia.

Valioliigan voitto meni lopulta selvällä erolla Chelsealle, joka varmisti mestaruutensa viime perjantaina. Guardiola tietää, että mestaruus on ykköstavoite myös Cityssä ja sanoo, että hänen joukkueensa ei ollut pelillisesti juurikaan Chelseaa perässä.

– Jos seuraava kausi ei suju suunnitellusti, minulla on vielä vuosi jäljellä sopimuksessani ja jos se ei mene hyvin, City vaihtaa manageria.

– Pisteissä mitattuna ero Chelseaan on iso, mutta kun pelasimme heitä vastaan, se ei ollut niin suuri ja me aiomme pienentää sitä ensi kaudella.

Lähde: The Telegraph