Confederations Cupin ja U21 EM-kisojen voittojen jälkilöylyissä Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Thomas Müller on äitynyt kehumaan vuolaasti maajoukkuettaan.

Müller kertoi Goalille, että hänen mielestään Saksan maajoukkueen taso ja ennen kaikkea taidon laajuun on uskomaton. Mies kuvaili tilannetta ennennäkemättömäksi, sillä Saksalla on varaa istuttaa huippunimiä penkillä tai jättää heidät kokonaan pois kisoista.

Aivan väärässä Müller ei ole. Saksa viimeisteli Confederedations Cupin voiton suhteellisen tuntemattomalla ja hyvin nuorella joukkueella. Kisoissa maajoukkueen kirkkaimmat tähdet loistivat poissaolollaan, toisin kuin muissa maajoukkueissa.

Müller kertoo iloinneensa Saksan voittomaratonista.

– Nautin todella paljon heidän peliensä katselusta. Nuoret pelaajat matkustivat yhdessä Venäjälle ja muodostivat voittavan joukkueen. He ovat kaikki upeita pelaajia, Müller oli hehkuttanut ranskalaiselle L’Equipelle.

– Tämä osoittaa, että Saksalla on varsinainen varasto huippupelaajia, hyökkääjä oli pohtinut.

Saksa nousi tänä vuonna FIFA:n rankingissa sijalle 1. Nähtäväksi jää, kykeneekö Die Mannschaft uusimaan maailmanmestaruuden ensi kesänä Venäjällä pelattavissa kisoissa.