Sauli Väisänen nousi kovaan kastiin viime sunnuntaina, kun hän nousi harvalukuiseen suomalaispelaajien joukkoon, jotka ovat pelanneet Serie A:ssa täydet 90 minuuttia. Väisänen siirtyi kesällä ruotsalaisesta AIK:sta Serie A:n nousijajoukkue SPAL:n riveihin.

Väisänen oli jopa hieman yllättäen SPAL:n avauskokoonpanossa kauden avausottelussa Laziota vastaan, mutta ottelun jälkeen oli helppo yhtyä päävalmentaja Leonardo Semplicin valintaan. Väisänen oli todella vahva debyyttiottelussaan uudessa seurassaan ja uudessa sarjassa.

Alun perin viikolla näytti, että valmentaja käyttää vähän kokeneempia pelaajia, mutta treenit menivät erittäin hyvin ja hän päätti sitten laittaa minut kentälle.

Hyvät otteet harjoituspeleissä ja viikon harjoituksissa toi paikan avauksessa.

– Kieltämättä se (avauskokoonpanon paikka) oli pieni yllätys. Alun perin viikolla näytti, että valmentaja käyttää vähän kokeneempia pelaajia, mutta treenit menivät erittäin hyvin ja hän päätti sitten laittaa minut kentälle. Mukava yllätys, joka tuntui tietysti todella hyvältä, Väisänen iloitsi SuomiFutis-sivustolle.

Väisänen pelasi heti omilla vahvuuksillaan, eikä arastellut yhtään Lazion nimimiehiä. Pelaamisessa jäi kuitenkin suomalaistopparin mukaan parannettavaakin.

– Aina voisi mennä paremmin ja pieniä virheitä tulee aina. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen. Pystyin tekemään niitä asioita, jotka osaan. Pelaamaan omilla vahvuuksilla.

Kieltämättä tuntuu jaloissa. Vähän kramppia ja sellaista.

Rasituskin oli kova.

– Kieltämättä tuntuu jaloissa. Vähän kramppia ja sellaista. Mutta tällaista se on. Mieluummin olen väsynyt ja iloinen kuin olisin istunut penkillä ja valmistautuisin koviin harjoituksiin maanantaina. Parempi näin, Väisänen totesi.

Ottelu oli myös SPAL:lle erityinen, sillä seura palasi lähes 50 vuoden tauon jälkeen Italian pääsarjaan. Maaliton tasapeli Supercupin voittaneen Lazion vieraana oli kova suoritus nousijajoukkueelta.

– Lazio on todella kova joukkue kotonaan Stadio Olympicolla. Missä tahansa vaiheessa kautta piste sieltä on hyvä saavutus kenelle vain. Tästä on hyvä jatkaa.

– Me puolustimme erittäin hyvin, mutta pystyimme myös pelaamaan omaa, lyhyisiin syöttöihin perustuvaa peliä. Tietysti yksi iso osa tasapeliä oli, että maalivahtimme Alfred Gomis pelasi erinomaisen ottelun, Väisänen kehui joukkuetoveriaan.

Tästä on hyvä jatkaa.

SPAL:n ja Väisäsen urakka jatkuu ensi viikonloppuna, jolloin edessä on kotiavaus. Vastaan asettuu hurmioituneen kotiyleisön edessä Udinese.