Kauden 2011 Veikkausliiga on saatu päätökseen ja on jälkianalyysien aika. SuomiFutis.com-sivusto luo katseen menneeseen vuoteen tuomalla uudessa juttusarjassa esiin mitä erinäisempiä ennätyksiä ja tapahtumia numeroiden valossa.

Sarjan ensimmäisessä osassa tarkastelemme eri otteluparien voimasuhteita. Joukkueethan kohtasivat toisensa päättyneellä kaudella kolmesti ja ottelupareja oli yhteensä 66 kappaletta. Näistä kolme kertaa pistejakoon päätyivät ainoastaan Honka-JJK ja Jaro-KuPS, jotka olivat siis liigakauden tasaisimmat taistelukaksikot.

Toisessa ääripäässä löytyy yhteensä kolmetoista otteluparia, joissa toinen joukkueista nappasi kolmessa ottelussa täydet yhdeksän pistettä. Viisi kertaa temppuun ylsi mestari-HJK, jonka jyrän alle jäivät KuPS, VPS, MYPA, RoPS ja Haka.

Helsinkiläisten lisäksi vastustajan kolme kertaa voittivat myös kahdesti Honka (vastustajat: RoPS ja KuPS) ja MYPA (Haka ja Jaro) sekä kertaalleen TPS (IFK Mariehamn), JJK (Haka), FC Inter (RoPS) ja Haka (KuPS). Näin olleen RoPS, KuPS ja Haka joutuivat kolmea eri vastustajaa vastaan poistumaan kaikista kolmesta kohtaamisesta tyhjin käsin.

Kahdessa otteluparissa kolme nollapeliä


//

Kaikista 66 otteluparista ainoastaan kahdessa toinen joukkue jäi täysin ilman maaleja kuluvan kauden aikana. HJK pelasi kolme nollapeliä VPS:ää vastaan (maaliero 7-0) ja TPS:n kolmen ottelun maalilukemat IFK Mariehamnia vastaan olivat 6-0.

Viidessä otteluparissa puolestaan toinen joukkueista teki kolmessa matsissa vähintään kymmenen osumaa. Nämä otteluparit olivat: HJK-RoPS 14-2, HJK-Haka 13-3, FC Inter-RoPS 13-5, MYPA-Jaro 11-4 ja Jaro-RoPS 10-3.

//