SuomiFutis.com jutteli tällä kertaa MYPAn pääkäskijä Toni Korkeakunnaksen kanssa. Toke kertoi meille harjoituskaudesta, joka Myllykosken tapauksessa jää joulukuun osalta hieman torsoksi sekä paljasti joitakin yksityiskohtia MYPAn ilmeisen vaikeasta rahoitustilanteesta. Valmentajan usko asioiden järjestymiseen on kuitenkin vankka.

Mihin MYPAssa keskitytään joulukuussa kun harjoituksia ei ole?

– No tässä on sopimuspelaajien kanssa fyysistä valmennusta ja yksilöllisiä ohjelmia.

Onko MYPAan tulossa vielä lisää pelaajia talvella?

– No on joo, olen itse asiassa tässä tekemässä juuri harjoitusohjelmia. Meillä on tässä 14 sopimuspelaajaa ja tammikuussa on tulossa vielä toinen mokoma. Silloin toivottavasti päästään vähän pelaamaankin. Meillä vähän siirtyi joukkueen rakentaminen kun on tämä uusi tilanne.

Tarkoitatko uudella tilanteella sponsoreita?

– No en halua sitä kommentoida, mutta tietysti muutoksia on tapahtumassa. Toisaalta meillä oli sama juttu viimekin vuonna, että ei tämä mikään suuri ongelma ole. Moni pelaaja vaan harjoittelee sitten muiden joukkueiden kanssa.

Entä onko poislähtijöitä?

– On iso nippu poislähtijöitäkin, esimerkiksi Konsta Hietanen lähti takaisin Lahteen, (Sampsa) Timoska lähti Tammisaareen. (Riley) O’Neillin kanssa vielä neuvotellaan ja muiden ulkomaalaispelaajien kanssa ei olla jatkamassa.

Minkälaisella vakavuudella MYPA ottaa Liigacupin?

– No kyllähän se meille aika äkkiä tulee, mutta on sillä paljon enemmän painoarvoa kuin harjoitusotteluilla. Pyritään jatkoon pääsemään vaikka varsin haastavassa lohkossa ollaankin. Muut joukkueet ovat varmasti valmiimpia kuin me, mutta pyritään Lahtea vastaan taistelemaan (alkulohkon) kolmospaikasta.

Mikä on Antti Okkosen tilanne? Neuvotellaanko hänen kanssaan ensi kaudesta?

– No ei tällä hetkellä, meillä ei siihen resursseja riitä ja Okkosen tavoitteet ovat ulkomailla. Sama pätee (Toni) Lindbergiin ja (Maxim)Votinoviin. Me emme sille asialle tässä tilanteessa voi mitään.


//