Tiistaina 2,5-vuotisen sopimuksen Saksan kakkosliigan sarjajohtaja Fortuna Düsseldorfin kanssa tehnyt Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Timo Furuholm pääsee työskentelemään mielenkiintoisen päävalmentajan kanssa.

Norbert Meier on luotsannut entistä suurseuraa tammikuusta 2008 alkaen ja allekirjoitti juuri viime viikolla uuden kesään 2014 ulottuvan kontrahtin. Näin miehen nykypaperi on voimassa päivälleen yhtä kauan kuin Furuholmin sopimus.

Pelaajaurallaan hyökkäävän keskikenttämiehen tontilla häärnyt Meier sai kasaan 292 bundesliigaottelua ja juhli vuonna 1988 Saksan mestaruutta Werder Bremenin miehistössä. Saksan maajoukkueessa hän esiintyi kuusitoista kertaa. Bremenin ohella hän edusti pääsarjassa Borussia Mönchengladbachia.

Meier on kirjoittanut nimensä Bundesliigan historiaan jouduttuaan peräti 111 ottelussa vaihtoon. Hän on yhä yksi kaikkien aikojen eniten kentältä vaihdetuista pelaajista Saksan liigassa. Vuosina 1981-1982 Meier oli puolentoistavuoden ajan Pasi Rautiaisen seurakaveri Bremenissä.

Skandaali, toimitsijakielto ja potkut


Eniten nimeä valmentaja Meier on hankkinut negatiivisen julkisuuden kautta. Joulukuussa 2005 Meier puski Duisburgin luotsina vastustajan pelaajaa kesken bundesliigaottelun ja heittäytyi tämän jälkeen itse teatraalisesti maahan. Vastustaja sai tilanteesta punaisen kortin.

Saksan jalkapalloliiton urheiluoikeus tuomitsi Meierin kolmekuukautiseen toimitsijakieltoon epäurheilijamaisesta käytöksestä. Duisburg antoi päävalmentajalleen potkut jo viikko ennen tuomion lukemista.

Tuon jälkeen Meierin valmennusura on jatkunut lähinnä Saksan kolmosliigassa, josta hän nosti keväällä 2009 Fortuna Düsseldorfin sarjaporrasta ylemmäksi.