Kakkosessa pelaava Ilves saa takalinjoilleen kovan vahvistuksen, kun Interissä viime kaudella liigaa tahkonut Toni Kallio palaa kotikonnuilleen.

Ilveksen tiedotteen mukaan Kallion kontrahti on kahden vuoden mittainen. 194 senttinen puolustajajärkäle tuo kokemuksellaan ja omalla esimerkillään varmuutta takalinjoille.

Tamperelaiselle futiskansalle Toni Kallio ei juurikaan esittelyjä kaipaa. A-maajoukkueessa pelatut 49 ottelua ja niissä tehdyt 2 maalia kertovat kaiken oleellisen miehen tasosta. FC Jazzissa, TPV:ssä, HJK:ssa ja Interissä vietetyt liigakaudet ovat tuoneet Kalliolle 160 pelattua ottelua sekä 25 maalia.

Suurimmat kannukset mies kuitenkin hankki ulkomailla pelaten sellaisissa suurseuroissa kuten Fulham ja Sheffield United (Englanti), Molde ja Viking (Norja) sekä Young Boys (Sveitsi).

– Olen tyytyväinen kokonaisuuteen, joka mahdollistaa pelaamisen sekä siviilipuolen työnteon seuralle. Toivottavasti pystyn omalla kokemuksellani auttamaan koko joukkuetta taistelussa noususta sekä sitten tietenkin nuorempia pelaajia kehityksessä eteenpäin.

Valmentaja Mika Malinen oli myös tyytyväinen Kallion siirrosta.

– Saamme kokeneen puolustajan takalinjoillemme, joka varmasti omalla esimerkillään antaa paljon junioreillemme. Kahden vuoden sopimus kielii myös siitä, että Köpi on halukas sitoutumaan toimintaamme ja viemään Ilvestä ylöspäin.