Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa helmikuun lopussa Itävallan maaottelussa. YLE näyttää ottelun TV2-kanavalla, kertoo Palloliiton tiedote.

Karkauspäivänä Mixu Paatelaisen valmentama Huuhkajat pelaa vuoden toisen A-maaottelunsa Itävallan Klagenfurtissa. Ottelu nähdään suorana YLE Urheilun internetsivuilla alkaen kello 21.30. Lähetys TV2-kanavalla nähdään kello 22.10-23.30, ja sen selostaa Antti Ennekari.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet vuonna 1993. Kaiken kaikkiaan A-maajoukkuetasolla kohtaamisia on kertynyt 12. Itävalta on voittanut kohtaamisista kahdeksan ja Suomi kolme. Edellisissä EM-karsinnoissa Itävalta jäi kovan karsintalohkon neljänneksi Saksan, Turkin ja Belgian taakse.

– Ottelu Itävaltaa vastaan on meille erittäin tärkeä. Saamme ensimmäistä kertaa tänä vuonna parhaan mahdollisen joukkueen kokoon. Vastustaja Itävalta on kova ryhmä ja hyvä mittari meille. On hienoa, että YLE näyttää ottelun. Sitä kautta saamme myös ne fanimme, jotka eivät Itävaltaan matkusta, mukaan heti vuoden alusta, Mixu Paatelainen kertoo.

Maajoukkue aloittaa syksyllä MM-karsintansa. Ottelut käynnistyvät 7. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla, jolloin vastaan asettuu Ranska. YLE näyttää kanavillaan Huuhkajien MM-karsintaottelut.