Valioliigaseura Arsenal on solminut perjantaina nykyisen paitasponsorinsa Emirates-lentoyhtiön kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen, joka astuu voimaan nykyisen sopimuksen perään kesällä 2014.

Sopimus on kokonaisuudessan 150 miljoonan punnan arvoinen, mikä vuositasolla on 30 miljoonaa puntaa (n. 37 miljoonaa euroa), kerrotaan seuran kotisivuilla. Sopimus on yksi kaikkien aikojen rahakkaimpia kastissaan maailmassa.

Arsenalin nykyinen vuonna 2004 solmittu sopimus Emiratesin kanssa, joka astui voimaan kaudeksi 2006-07, tehtiin aikoinaan pitkäaikaiseksi jotta seuran vuonna 2006 valmistuneen stadionin rahoitus olisi vakaalla pohjalla. Lentoyhtiöllä on myös Emirates Stadiumin nimioikeudet kauden 2020-21 loppuun.

Seuran nykyinen paitasponsorisopimus on jäänyt alihintaiseksi verrattuna kilpailijoihin jalkapallotalouden valtavan kehittymisen vuoksi. Daily Mail -lehti kertoi kesällä julkaistussa artikkelissa, että Englannin suurseurat ManU, Manchester City ja Liverpool mm. saavat omilta sponsoreiltaan tällä kaudella kuin jota kuinkin 20 miljoonaa puntaa. Lontoolaisten nykyinen diili on arvoltaan vain 5,5 miljoonaa puntaa vuodessa.

Uusi sopimus nostaakin Arsenalin tässä kategoriassa maailman kärkiseurojen joukkoon. Jalkapallotalouteen erikoistuneen Swiss Ramble -sivuston tilastojen mukaan samanlaiseen tuloon yltävät vain Real Madrid, Barcelona ja Bayern München.

Myös mm. ManU on solminut jo uuden sopimuksen, joka astuu voimaan syksyllä 2014. Seitsemän vuoden sopimuksen arvo on 40-45 miljoonaa puntaa eri lähteiden mukaan.