Arsenalissa muutaman kerran hyökkäyksen keskustaan toiveidensa mukaisesti kauden aikana päässyt Theo Walcott toivoo saavansa mahdollisuuden pelata kärkimiehenä myös Englannin maajoukkueessa, kun se kohtaa Brasilian keskiviikkona Wembleyllä.

Sekä seurajoukkueessaan että maajoukkueessa miehen pääasiallinen rooli on ollut pelata hyökkäyksen tai keskikentän laitapelaajana riippuen kenttäryhmityksestä.

– Toivottavasti olen todistanut jotain (kyvyistäni pelata keskellä) Arsenalin päävalmentajalle Arsene Wengerille. Nyt seuraava askel on saada maajoukkueurani oikealle radalle, hän kertoi Sky Sportsin haastattelussa.

Kesän EM-kisoissa Walcott joutui vaihtomiehen rooliin. Alkukaudella Arsenalissakin mies kulutti penkkiä, mutta kauden mittaan rooli on kasvanut ja mies on vastannut huutoon.

Hän on tehnyt joukkueelleen jo 18 maalia kaikki kilpailut mukaan lukien ja on tehokkain englantilainen hyökkääjä. Nyt miehen mahdollisuudet nousta kärkipelaajaksi Englannin maajoukkueessakin kasvoivat, kun Jermain Defoe ja Daniel Sturride ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

– He ovat poissa, mutta manageri päättää roolistani. Harjoittelin tänään kärjessä Wayne Rooneyn kanssa, joten katsotaan mitä tapahtuu.

Englannin päävalmentaja Roy Hodgson peluuttaa joukkuettaan 4-4-2-kenttäryhmityksessä, missä Walcottin tyyliselle laitakärjelle ei aina löydy tilaa. Hyökkääjiksi valitaan perinteisempiä keskushyökkääjäätyyppejä ja keskikentän laidalle taas puolustavampia vaihtoehtoja, kuin mikä on Arsenalin miehen pelaajaprofiili.

Ehkä nyt on 23-vuotiaan pikakiitäjän vuoro?