Englanti kaatoi keskiviikon maaottelukierroksella tulevan MM-kisaisännän Brasilian kotipyhätössään Wembleyllä niukasti 2-1-lukemin. Englannin maalit kirjattiin Wayne Rooneylle (27′) ja Frank Lampardille (60′). Välissä brassikärki Fred ehti tasoittaa ottelun (48′) ja osui myös ylärimaan ennen Englannin voittomaalia.

Brassijoukkueeseen vuoden tauon jälkeen palannut Ronaldinho hukkasi avauspuoliajalla rangaistuspotkun. Englannin maalivahti Joe Hart torjui kehnon yrityksen ja ehti purkaa maaliviivalla pyörineen pallon juuri ennen konkaria.

Englantilaismediassa ottelun parhaana pidettiin Jack Wilshereä, joka hallitsi kapellimestarina keskikenttää. Maajoukkueluotsi Roy Hodgsonkin ylisti 21-vuotiasta pelaajaa.

– Näyttää siltä, että vaikka odotukset kasvaisi mihin vain, hän osaa ottaa ne vastaan. Totta puhuen, jos Wilshere pystyy säilyttämään saman suoritustason, voi hän ylittää kaikki odotukset, Hodgson kommentoi BBC Sportille.

– Hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Hän osaa taklata, jaksaa juosta kenttää ylös alas, rakentaa maalipaikkoja ja viimeistellä paikoista. Myös syöttötaito on ensiluokkainen, nykyinen maajoukkuekapteeni Steven Gerrard puolestaan kuvaili maanmiestään.

Media ylistää

Englannin tunnetuimmat jalkapallotoimittajat toivovat miehestä uutta suunnannäyttäjää kohti arvokisamenestystä.

– Hän tuo Englannille toivoa tulevaisuuteen. Uskoa siihen, että joukkue voi pärjätä myös teknisempiä vastustajia vastaan. Hän esiintyi Brasiliaa vastaan sellaisella auktoriteetilla seitsemännessä maaottelussaan, että Englanti pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoa heistä 23 vuoteen, Telegraph-lehden arvostettu jalkapallotoimittaja Henry Winter hehkutti ottelun jälkeen.

– Wilsheren esitys on innostuksen ja optimismin arvoinen. Hän oli Englantia eteenpäin vievä voima kentällä, niin ylösnousujensa kuin loistavien katkojensa ansiosta, BBC Sportin jalkapallotoimituksen esimies Phil McNulty puolestaan kirjoittaa.

Englanti on omassa MM-karsintalohkossaan vasta toisena Montenegron jälkeen. Se on ottanut neljästä ottelusta kaksi voittoa ja pelannut kaksi tasan. Lohkojen voittajat pääsee suoraan kisoihin, kakkoset jatkokarsintaan.

Katso kuvagalleria ottelun maalintekijöistä ylhäältä!