Valioliigassa yhtenä vahvimmin manchesterilaisjoukkueiden takana Mestarien liigan paikassa pitkään kiinni ollut Tottenham on joutunut ilahduttavan Arsenal-paikallisvoiton jälkeen nöyrtymään kahdesti Valioliigassa, kun viime viikon Liverpool-tappion perään myös Fulham oli parempi.

Sunnuntaina pelatussa Spursin kotiottelussa länsilontoolaiset olivat lukemin 1-0 parempia. Maalintekijänä ex-Tottenham-kärki Dimitar Berbatov.

Spursin ero viidentenä olevaan Arsenaliin oli seitsemän pistettä paikallispelin jälkeen. Parhaillaan ero on enää vain neljä pistettä ja vihollisella on vielä ottelu enemmän jäljellä.

Tottenhamin manageri Andre Villas-Boas on kuitenkin luottavainen siihen, että joukkue nähdään toisen kerran kolmeen vuoteen Mestarien liigassa jälleen ensi kaudella.

– Menneisyyttä ei voi paeta, mutta nyt voimme taistella paremman huomisen puolesta, Villas-Boas viittaa FIFA.com:n siteeramana mm. viime kauteen, milloin Spurs romahti vastaavassa tilanteessa ja putosi lopulta pois Mestarien liigasta.

Valioliiga-tappioiden välissä Tottenham kävi myös häviämässä Milanossa Interille Mestarien liigassa, mutta eteni lopulta jatkoajan vierasmaalillaan puolivälieriin.

– Kuukausi on ollut hankala, mutta jos pystymme löytämään vireemme, itseluottamuksen, niin voimme välttää Spursille perinteisen kiertokulun.

– Olen luottavainen. Nyt meidän pitää paiskia vain entistä enemmän töitä. Maaottelutauon jälkeen meidän pitää ottaa kuusi pistettä Swansealta ja Evertonilta.