Manchester Cityn päävalmentaja Roberto Mancini on kertonut paikallisvastustaja Unitedin ylivoiman syyksi sen, että monet seurat pelkäävät Sir Alex Fergusonin suojatteja ja suoriutuivat kehnommin kuin esimerkiksi heitä vastaan. ManU menestyksekäs historia on taustalla.

– Kukaan ei pelaa hyvin ManUa vastaan, koska he pelkäävät. United on vahva joukkueena ja seurana. He pelkäävät jo valmiiksi ottelun hankaluutta ja eivät usko voittoon. Mutta jos pelaat vahvasti Unitedia vastaan, voit voittaa heidät, aivan kuten hekin voivat tehdä sinulle, Soccerway.comsiteeraa Mancinia. <P>

– Tämä on normaalia jalkapallossa, koska United on ollut pitkään vahva joukkue. Me puolestaan olemme nuori joukkue (huipulla). Meillä ei ole samanlaista statusta kuin heillä. Ehkä 10 vuoden päästä olemme samalla tasolla. Historiallakin on merkitystä.

City ja ManU kohtaavat maanantai-iltana liigakamppailussa. United on jo käytännössä varma mestari 15 pisteen erolla juuri kakkosena olevaan Cityyn, jonka perässä kolmantena on Chelsea neljän pisteen päässä. Mancinin mukaan Cityn epäonnistuminen siirtomarkkinoilla on ollut osasyynä kauden alakuloon.

– Meillä oli tilaisuus hankkia 3-4 pelaajaa, jotka olisivat parantaneet joukkuetta, mutta emme ottaneet heitä. Heidän avulla olisimme ehkä olleet kärjessä ja ottaneet toisen peräkkäisen mestaruuden ja edenneet Mestarien liigassa pitkälle.