Viime kaudella Veikkausliigassa kahdeksanneksi sijoittunut Vaasan Palloseuran kaipaa vielä yhtä vahvistusta rinkiin. Joukkue on koko talven hakenut mitat täyttävää korvaajaa pois lähteneelle ykköstykilleen Steven Morrisseylle, mutta täysin sopivaa ehdokasta ei ole löytynyt.

VPS-luotsi Olli Huttunen kertoi maanantaina SuomiFutis-sivustolle, että hyökkäyspään hankinta on todennäköisesti tulossa vielä ennen viikonloppuna starttaavaa liigaa.

– Talven aikana on ollut ajatus, että laitetaan muita asioita kuntoon ja siihen pannaan viimeinen pala paikoilleen ennen liigan alkua. Jos meiltä puuttuu hyökkääjä, niin se on aika iso pala siitä, Huttunen kertoi.

– Päätöksiä hyökkääjähankinnasta tehdään lähipäivinä ja tarvitseekin tehdä, koska liiga alkaa. Enää ei voida hirveästi testata tai pitkittää päätöstä. Testipelaajia on käynyt talven aikana ja tilanne on nyt päätöstä vaille. Useampi nimi on harkinnassa vielä.

Huttunen painottaa, että hyökkääjä-hankinta on ehdoton pakko.

– Tarvitaan miehistöön hyökkääjä, muuten ollaan vaikeuksissa. Jordan Seabrook on ainut, joka pystyy siinä pelaamaan, mutta se tarkoittaisi keskikentälle vähemmän vaihtoehtoja.

VPS kohtaa tiistaina PK-35 Vantaa Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa vieraskentällä. Liiga-avauksessa se isännöi FC Lahtea sunnuntaina, mikä kenttäolosuhteet Vaasassa sen sallivat.

Katso tästä mihin VPS sijoittuu SuomiFutis-sivuston maanantaina julkaisemassa Veikkausliiga-kauden 2013 rankingissa.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Helsinki