AC Oulu ei ehkä ole suurin suosikki Ykkösen voittoon, mutta seuran pitkäaikaisena tähtäimenä on kasvattaa joukkue ja koko organisaatio liigavaatimuksien tasolle.

– AC Oulu jatkaa omilla hyväksi havaituilla teeseillään. Satasataan oman alueen nuoriin pelaajiin ja joukkuetta täydennetään muutamalla ulkopuolisella täsmä hankinnalla. Virallinen tavoite on sijat 1-3. Se vaatii onnistumista kentällä ja toimistolla, seuran päävalmentaja Rauno Ojanen kertoi ACIAA-lehdessä.

– Seuran kauden pääteemoina on talousasioiden jatkaminen kohti voitollista tilinpäätöstä ilman, että se vaikuttaisi urheilulliseen puoleen, ja oman pelaajakehityksen edistäminen edelleen.

AC Oulu avasi kautensa 0-3-tappiolla liiganousua nopeasti viime kauden putoamisen jälkeen hakevalla Hakalle. Joukkue kohtaa tulevana torstaina FC KooTeePeen Oulun Raatin Stadionilla.

– Ykkösestä odotetaan jälleen ”kaikkien aikojen Ykköstä”. Näille puheille on katetta, sillä kymmenestä joukkueesta kahdeksan ilmoitti haluavansa kärkisijoille. Vain sarjanousija AC Kajaani ja JIPPO on tyytyväisiä hieman vähempään.