Brasilia kohtaa keskiviikkona Confederations Cupin välierässä Uruguayn. Isäntäjoukkue on edennyt kisoissa voitosta voittoon, kun alkusarjassa kaatuivat Japani, Meksiko sekä Italia.

Joukkuetta luotsaa maan vuonna 2002 MM-kultaan johdattanut Luis Felipe Scolari. Brasilialla on yhä kovat paineet välierässä ja mitalipeleissä näyttää voimansa yhtenä jalkapallomaailman suurista, mutta jo alkusarja on hieman tuonut helpotusta paineen alla FIFA-rankingissa sijalle 22 valahtaneelle jalkapallomaalle.

Entiset ja nykyiset brasilialaispelaajat kehuvat kilpaa Scolarin tapaa hallita pelaajaryhmäänsä.

– Hänellä on upea taita johtaa joukkuetta ja varmistaa se, että jokainen pelaaja tuntee itsensä tärkeäksi, nykyryhmän keskikenttäpelaaja Hernanes kertoi FIFA.com:lle.

– Siksi jokainen on valmis liittymään ryhmään ja näyttämään parastaan. Hän luo ilmapiirin mikä pitää meidät motivoituneina.

Entinen maajoukkuepelaaja samoilla linjoilla

Hyvänä esimerkkinä tästä on Brasilian tilasto Confederations Cupissa. Jokaisessa kolmessa ottelussa on syntynyt maali vaihdosta tulleen pelaajan toimesta.

Vuoden 2002 MM-turnauksessa viidessä ottelussa pelannut ex-maajoukkuepelaaja, yhä New York Red Bullsissa jatkava, Juninho Pernambucano, 38, komppaa maanmiestään.

– Aina Ronaldosta kolmosmaalivahtiin, hän käsitteli jokaista samalla tavalla (vuoden 2002 kisoissa). Siksi joukkue kasvoi lujaksi kokonaisuudeksi. Scolari on loistava kasvattamaan ihmisten itseluottamusta. Hänellä on todella hyvä tuntuma sellaisiin asioihin.

Confederations Cupin toisessa välierässä torstaina kohtaavat Euroopan edustajat Espanja ja Italia. Pronssiottelu sekä finaali pelataan sunnuntaina. Keskiviikkona ja torstaina klo 22.00 alkavat välieräpelit näytetään suorina lähetyksinä YLE:n kanavilta.