HJK:hon täksi kaudeksi palannut Mikael Forssell on saanut niskaansa kritiikkiä esityksistään Veikkausliigassa. Odotukset olivat korkealla miestä kohtaan, mutta maaleja on syntynyt liigassa vasta neljä kymmeneen otteluun.

Konkariosastoa jo edustava hyökkääjä on kuitenkin yksi kolmesta A-maajoukkueen MM-karsintaryhmän hyökkääjästä Saksan ammattilaisten Teemu Pukin sekä Timo Furuholmin seurana. Maajoukkueluotsi Mixu Paatelainen ei epäröinyt 32-vuotiaan hyökkääjän mukaan ottamista.

– Hän on maalintekijä isolla M:llä. En usko, että kukaan kiistää sitä. Jos hän saa paikan rangaistusalueella, niin maali on lähellä. Tällaisia pelaajia ei ole hirveästi, Paatelainen kertoi A-maajoukkueen infossa viime viikon lopulla.

Monet odottivat ”Miklun” ampuvan Veikkausliigassa osuman per ottelu, mikä ei ehkä ollut realistista. Paatelainen näkee pelaajan onnistuneen hyvin roolissaan vaikka konkarikärki onkin saanut oman osansa kritiikistä HJK:n tahmean alkukauden jälkeen.

– On Miklu osunut tolppien väliinkin alkukaudella. Ehkä odotukset olivat 1-2 maalia per ottelu, mutta hyökkääjille tulee kausi jolloin maaleja tulee vähemmän, Paatelainen viittaa kintaalla hyökkääjäänsä kohdistuneeseen kritiikkiin.

Kai Lintinen, Helsinki

SuomiFutis-sivustontoimittajat Kai Lintinen (Twitter@KaiLintinen) ja Jaakko Käyhkö (Twitter@JaakkoKayhko) pureutuivat maanantain podcastissa juuri Forssellin suorituksiin ja ylipäätään HJK:n alkukauden esityksiin. Linkki juttuun tässä.