HJK nyhjäsi maalittoman tasapelin Viron mestaria FC Nömme Kaljun vastaan Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa Helsingissä keskiviikkona.

Avauspuoliajalla kummallakin oli pari kohtalaista paikkaa. HJK:sta mm. Sakari Mattila sekä Rasmus Schüller ampuivat hyvistä vetopaikoista taivaan tuuliin.

Aivan puoliajan lopussa Erfan Zeneli on jo lähellä maalintekoa, mutta virolaisten Vitali Teles torjuu yläkulmasta.

Virolaisjoukkue oli iskeä voittomaalin 54 minuutilla. HJK-vahti Ville Wallén tuli pitkälle alueeltaan palloa vastaan ja purki huolimattomasti pallon laitaan. Kalju pelasi pallon maalille, missä joukkueen pelaaja puski puolityhjä maali edessään pallon tolppaan.

Reilu vartti ennen loppua HJK saa hyvästä paikasta vapaapotkun vasemmalta juuri rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Zeneli ampuu päin muuria ja jatkotilanne hukataan.

HJK hallitsi ottelu kaiken kaikkiaan – maalintekoyritkset sen eduksi 18-9 virallisen tilastoinnin perusteella – , mutta terävyys maalintekotilanteissa oli kateissa. HJK laukoi kahdeksan kertaa maalia kohti Kaljun kahta vastaan.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina Virossa. HJK kohtaa välissä vielä RoPS:n Veikkausliigassa vierasottelussa.

HJK:n kokoonpano: