Suomen nuorten maajoukkueita edustanut, mutta lopulta Englannin A-maajoukkuepaidan päälleen pukenut Arsenalin kaksoiskansalainen Carl Jenkinson kertoo, että joukkueen lauantainen harjoituspeli Helsingissä on hänelle upea kokemus.

– Minulla on paljon sukua ja ystäviä Suomessa, joten tästä tulee todella ainutlaatuinen tapahtuma minulle ja heille. Olen kuullut, että ottelu on loppuunmyyty. On etuoikeus päästä pelaamaan Olympiastadionille, 21-vuotias laitapuolustaja kertoi Arsenalin kotisivuilla.

Jenkinson kertoo, että Suomella on tärkeä merkitys hänelle yhä edelleen, vaikka hän valitsi tulevaisuuden maajoukkueeksi Englannin – mies on kuitenkin syntynyt ja kasvanut saarella.

– Minulla on arvokkaita muistoja Suomesta koko nuoruusiältäni – aina pikkulapsesta tähän päivään. Viime vuonna seurasin Helsingissä yleisurheilun EM-kisoja samalla stadionilla, missä pelaamme. On uskomatonta nyt päästä pelaamaan sinne.

Jenkinsonin äiti on suomalainen. Hän muutti Englantiin mennessään naimisiin brittimiehen kanssa. Carl on viettänyt Suomessa runsaasti aikaa elämässään.

– Kävin Suomessa noin kaksi kertaa vuodessa nuorempana. Vietin Suomessa useita jouluja sukulaisten kanssa ja pidän maasta. Talvi Suomessa on kuvauksellinen ja lunta oli aina, mikä oli upeaa lapsena.

Jenkinson kertoo kuitenkin, että Suomen kieli ei koskaan tarttunut häneen.

– En oikeastaan osaa Suomessa, jotain pientä toki osaan sanoa, ihan perusteita. Suomen kieli on vaikea ymmärtää. Onneksi siellä olevat sukulaiset puhuvat hyvää Englantia.

Jenkinson ja Arsenal pelaavat Valioliiga-kauden kenraaliharjoituksen lauantaina Helsingin Olympiastadionilla Manchester Cityä vastaan. Klo 17.00 alkava ottelu näkyy suorana lähetyksenä YLE:n kanavilla.