Huuhkajatoppari Joona Toivio vihjaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa, että hänet saatetaan jatkossa nähdä keskuspuolustuksen sijasta laitapuolustajan tontilla.

Viime kaudella Molde voitti mestaruuden ja nyt olette alemmassa keskikastissa. Miten analysoisit kautta tähän mennessä?

Alku oli tosi tahmea ja pettymys kaikille. Viimeiset pari kuukautta on ollut positiivinen trendi päällä. Iso pettymys oli tippuminen Champions Leaguesta, mutta muuten olemme saaneet parannettua osakkeita sarjassa ja muutenkin tekemien näyttää hyvältä. Hyvä syksy voi tulla vielä.

Miten korkealle uskot, että voitte vielä yltää?

Kyllä uskon, että viiden joukkoon on vielä mahdollista päästä, jos pelaamme omalla tasollamme. Joukkueessa on paljon potentiaalia ja taitotaso on korkealla. Sinne pitäisi ehdottomasti päästä.

Olet tehnyt neljä maalia Moldessa tällä hetkellä ja olet joukkueen toiseksi paras maalintekijä. Miten näin on päässyt käymään?

Tuurilla ne isot laivatkin seilaa. Olen ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Olet ensisijaisesti toppari, mutta Moldessa olet pelannut myös laitapuolustajana. Miten näet kyseisen tontin?

Olen itse asiassa miettinyt sitä oikean laitapuolustajan paikkaa viime vuosina. Sitä olisi kiva kokeilla ja Moldessa olen pelannut nyt yhden pelin oikealla ja yhden vasemmalla. On se erilainen paikka kuin toppari ja siellä saa juosta enemmän, mutta tykkäsin pelata siellä. Minulla menikin mallikkaasti valmentajan mukaan. Kyllä siinä voisi olla sitä jotain.

Olisitko valmis pelaamaan pakkina myös maajoukkueessa?

Kyllä olen valmis jos valmentaja niin päättää.

Suomi kohtaa keskiviikkona Slovenian Kupittaalla. Millaisin mielin lähdet siiheno otteluun?

Se on kenraaliharjoitus Espanja-peliin. Hyvä olisi saada palikat loksahtelemaan, hyvä tulos ja hyvä suoritus pelissä. Näin päästään entistä paremmalla itseluottamuksella Espanjan kimppuun.

Miten tuo Espanja-ottelu kummittelee taustalla tällä hetkellä?

Ei katseet ole vielä siellä. Pelejä on vielä paljon ennen sitä. Sitä katsotaan lähempänä.

Huuhkajien puolustuspeli on ollut tiivistä viime aikoina. Miten itse tulkitset asian?

Se näkyy, että joka päivä joka saadaan olla yhdessä joukkueen kanssa ja hitsaannumme paremmin yhteen. Yhteispeli toimi jo paljon paremmin ja jätkät tietää, mitä tekee ja mihin saattaa liikkua. Se helpottaa kaikkien työskentelyä.