Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue eli Pikkuhuuhkajat ovat aloittaneet ikäluokan EM-karsinnat mainiosti. Kolmen ottelun jälkeen saldona on seitsemän pistettä.

Maanantaina vastaan asettuu tähän asti kovin mittari, kun joukkue kohtaa Tampereella Englannin, joka aloitti oman urakkansa viime torstaina 1-0-voitolla Moldovasta.

Englannin peräsimeen vasta äskettäin tullut ja toiseen otteluun joukkueensa johdattava entinen maajoukkuepelaaja Gareth Southgate odottaa ottelusta tasaista.

– Olemme katsoneet heidän ottelunsa Liettuaa ja Walesia vastaan. Heillä on vahva hyökkäysvoima vasemmalta laidalta ja keskushyökkääjän paikalta. Keskitykset ovat vaarallisia ja joukkue osaa myös syöttelypelin, Southgate kertoi Englannin jalkapalloliiton kotisivuilla.

– Tästä tulee todennäköisesti lohkon hankalin ottelu. Tulemme vieraskentälle, mutta pyrimme samaan kuin kotipelissämme. Meidän pitää lähteä otteluun positiivisella taktiikalla, yrittää hallita palloa ja luoda paikkoja. Kokemuksesta tiedämme, että suomalaiset joukkueet ovat aina hyvin organisoituja. Tämä on hyvä haaste ja hyvä testi meille.

Klo 19.00 Tampereella pelattava ottelu näytetään suorana verkkolähetyksenä YLE Areenasta ja jälkilähetyksenä TV:ssä klo 20.30 alkaen.