Huuhkajat valmistautuu huolella ensi tiistain MM-karsinnan päätöskamppailuun Ranskan vieraana. Oma peli on ykkösasia, mutta yhtä lailla vastustajaa on käyty läpi jälleen tarkasti ja erityishuomiota on valmentaja Markku Kanervan mukaan kiinnitetty kaksikkoon Franck Ribery ja Mathieu Valbuena.

– Olemme katsoneet paljon Riberyn nousuja. Toinen mielenkiintoinen pelaaja on Valbuena, joka varmasti pelaa. Lähtökohtaisesti Ribery ja Valbuena pelaavat eri laidoilla, mutta jossain vaiheessa peliä heidät saatetaan silti nähdä samalta laidalta vain viisi metriä toisistaan. Se aiheuttaa meidän joukkuepuolustuksellemme haasteita, Kanerva näkee.

Huuhkajien lähtökohta otteluun on sikäli selvä, että karsintalohkon kolmas sija on varma. Porkkanaa kuitenkin Kanervan mukaan riittää.

– Haluamme pitää puhtaan vierassaldon. Yksi avainasia on pelirohkeus, jota Mixu on pelaajille peräänkuuluttanut. Lähdemme tosissaan haastamaan Ranskaa, ei tietenkään tyhmänrohkeasti, mutta tietyssä vaiheessa haluamme jopa dominoida peliä ja olla tehokkaita, kun saamme paikan.

Pientä päänvaivaa valmennusjohdolle aiheuttaa ennen kaikkea puolustuksen keskustan ryhmitys, kun sekä kapteeni Niklas Moisander että Juhani Ojala ovat sivussa.

– Meillä on tilalle vaihtoehtoja, joten en ole huolissani. Totta kai joukkueen kapteeni on poissa, eikä sen merkitystä voi vähätellä. Minä kuitenkin luotan näihin kavereihin, jotka meillä on käytettävissä, Kanerva naulaa.

Kim Sanden