Huuhkajien entisen kulttihyökkääjän Shefki Kuqin pelaajauran päätös ei ole vielä täysin varmaa. Mies edusti vielä viime kauden Skottiliigan Hiberniania, missä vastuu jäi kuitenkin minimaalikseksi.

Sopimus päättyi kevääseen ja kuluvan syksyn ”Kosovon Härkä” on ollut ilman työnantajaa ja peliura on katkolla. Muutamia tarjouksia mies on saanut, mutta ei mitään tarpeeksi kiinnostavaa. Valmentajan ura siintää jo ajatuksissa miehellä.

– Muun muassa Yhdysvalloista ja täältä Englannista esimerkiksi Championshipistä tullut pari tarjousta pelata vielä yksi kausi. Englannissa voisin jatkaa, muualle en enää nykyisessä perhetilanteessa lähde, Kuqi valottaa tilannettaan Unibetin tiedotteessa.

– Uran jatko vaatisi sopivan joukkueen, jolla on mielenkiintoinen projekti käynnissä ja valmennusta myöden puitteet kunnossa. Jos sopivaa pelaajaprojektia ei löydy, niin alan keskittyä valmennushommiin. Sillekin puolelle on jo jotain virityksiä.

”Unelmana Valioliiga”

Kuqi on parhaillaan suorittamassa A-valmentajalisenssiä Englannissa. Vielä ei ole selvillä minne tie mahdollisesti vie paperit saadessaan.

– Kuten pelaajana, myös valmentajana pitää unohtaa tuollaiset rajaukset. Sä meet sinne, mikä on sillä hetkellä kokonaisuutena paras vaihtoehto. Tietysti sitä menisi mielellään seuraan, jossa on puitteet ja resurssit kunnossa. Vakaaseen työympäristöön, jossa voi rauhassa keskittyä futikseen.

– Mutta kokemus haetaan sieltä, missä sitä on tarjolla. Unelmana olisi tietysti valmentaa Valioliigassa joku päivä, mutta siihen on paljon matkaa, kulttifutaaja päättää.