Huuhkajat ensi tiistaina joukkueiden viimeisessä MM-karsintapelissä kohtaava Ranska lämmittelee perjantaina kohtaamalla Australian ystävyysottelussa Pariisissa.

Ranska on kärsinyt kuluvan karsinnan ajan maalinteko-ongelmista ja ykköshyökkääjänä ollut Karim Benzema ei ole tehnyt maajoukkuemaalia sitten kesän 2012. Kakkosvaihtoehto käytettyyn yhden varsinaisen kärkipelaajan taktiikkaan on hyvää alkukautta Arsenalissa pelaava Olivier Giroud.

Päävalmentaja Dider Deschamps valotti, että ei ole harkinnut kahden kärkipelaajan käyttämistä.

– Karim on aloittanut paljon pelejä aiemmin. Hän ei aloittanut edellistä peliä (4-2-voittoa Valko-Venäjästä). Heistä jompi kumpi aloittaa. Mutta uskon yhä Karimiin, mutta uskon myös Olivieriin, Tribalfootball-sivusto siteerasi luotsia.

Mies myös kertoo käyttävänsä mahdollisesti varamiehistä ryhmää Australia-ottelussa.

– Minulla on mahdollisuus tehdä kuusi vaihtoa ottelussa ja antaa ihmisille peliaikaa. Miksipä en kokeilisi hieman.

Ranska voi yhä teoreettisesti nousta karsintalohkon ykköseksi, jos se voittaa Suomen ja Espanja ei kerää yli kolmea pistettä Georgia- ja Valko-Venäjä-otteluistaan.

Jos Espanja jää alle kolmen pisteen, mikä on epätodennäköistä, Ranska voittaa lohkon. Jos Espanja kerää kolme pistettä, mennään maalierovertailuun Ranskan voittaessa.