Arsenal johtaa Valioliigaa sekä on Mestarien liigan piikkipaikalla ennen keskiviikon päätöskierrosta neljällä voitolla viidestä. Joukkue ei ole kuitenkaan varmistanut jatkopaikkaansa ja voi suurimaalisella tappiolla Napoli-vieraspelistä vielä pudota jatkosta.

Liigassa Arsenal tasasi juuri pisteet Evertonia vastaan ja edessä ovat Manchester City- ja Chelsea-ottelut. Aikamoiset härkäviikot meneillään.

Arsenal-manageri Arsene Wengerin mukaan juuri tämä Napoli-ottelu määrittää kauden kulkua enemmän kuin tulevat kärkipelit Valioliigassa.

– Tämä ottelu määrittää kauttamme. Joko pysymme Mestarien liigassa tai sitten emme. Kaksi muuta peliä eivät vielä ratkaise mitään. Valioliiga on maraton. Olemme mukana mestaruustaistossa kävi niissä kuinka vain, mutta toivottavasti näytämme vahvuutemme niissä, Wenger kertoi The Mirror -lehdelle.

Samaan aikaan Napoli-Arsenal-ottelun kanssa lohkojumboksi jo varmistanut Marseille isännöi Borussia Dortmundia. Kolmikosta Arsenal, Napoli ja Dortmund kaksi menevät jatkoon.