Englannin maajoukkue ei säväyttänyt surkean MM-turnauksen jälkeen pelatussa ensimmäisessä maaottelussa, kun Norja kaatui 1-0-lukemin. Ainoan maalin iski Wayne Rooney rankkarista ja monet pitivät Englannin voittoa ansaitsemattomana.

Entinen Englannin ja ManU:n tähtipelaaja, Rooneyn ex-pelikaveri, Paul Scholes näkee, että Rooneyn paras paikka maajoukkueessa olisi alempana kenttäryhmityksessä.

Danny Welbeck, Daniel Sturridge ja Raheem Sterling on koostumus, joka voi vahingoittaa mitä tahansa puolustusta. Kahdella Liverpoolin miehellä varsinkin on erinomainen keskinäinen ymmärrys. Siihen vielä Welbeck päälle, niin tulokset voisivat olla upeita, Scholes kirjoitti London Evening Standardin kolumnissaan.

– Ongelmana on, että Englannilla ei ole keskikentällä pelaajaa, jolla olisi syöttövalikoimaa, millä ruokkia näitä kolmea hyökkäävää pelaajaa. Jordan Henderson sekä Jack Wilshere hoitavat toki roolinsa hyvin, mutta kumpikaan ei ole erinomainen syöttelijä. Kumpikaan ei hae riskipalloja tai seuraa hyökkääjien liikkeitä.

”Ideaalissa maailmassa olisi kaksi Waynea”

Ja tähän kohtaan tulee Rooney, jonka Scholes laittaisi keskikentälle.

– Tämä voi kuulostaa radikaalilta, varsinkin ehdotettuna juuri EM-karsinta-avauksen alla (Sveitsi maanantaina), mutta peluuttaisin Rooneyta keskikentällä. Tämä ei ole hänelle epäluottamuslause hyökkääjänä, hän on huipputasoa.

– Ideaalissa maailmassa olisi kaksi Waynea. Toinen lähettäisi syöttöjä syvältä ja toinen viimeistelisi ne. Hän on paras syöttelijä joukkueessa ja hän menestyisi myös keskikentällä.