Valioliigan pitkäaikaisimmalle managerille tuli 18 vuotta täyteen pestissään keskiviikkona, sillä Arsene Wenger teki Arsenalin kanssa ensimmäisen sopimuksensa 1.10.1996. Pestin pituus on täysin poikkeuksellinen nykyfutiksessa.

Wenger korvasi potkut saaneen Bruce Riochin. Ranskalaismanagerin palkkaamista ihmeteltiin Englannissa, mutta mies johdatti seuran ensimmäisellä täydellä kaudellaan 1997-1998 jo Valioliigan mestaruuteen.

Arsenal voitti mestaruuden kahteen kertaan myös lähivuosina keväinen 2002 ja 2004 ja seura oli top 2:ssa peräti kahdeksan kertaa peräkkäin. Arsenal on Wengerin aikana voittanut Englannin cupin viidesti, viimeksi viime keväänä. Voitto päätti Arsenalin yhdeksän vuoden pokaalittoman jakson.

Wenger muutti Arsenalin eurooppalaiseksi huippuseuraksi ruohonjuuritasolta myöten. Seura on Wengerin aikana muuttanut modernille stadionille sekä rakennuttanut huippuluokan harjoituskeskuksen. Seura on myös taloudellinen priimaesimerkki – se on tehnyt voittoa jo 12 vuotta peräjälkeen suurista velkojen lyhennyksistään huolimatta – , onhan Wenger koulutukseltaan ekonomi.

Wenger, 64, on ylivoimaisesti pisimpään seuransa luotsina ollut Valioliiga-manageri. Seuraavana on Newcastlen Alan Pardew, joka sai nykypestinsä joulukuussa 2010. Englantilainen on kovassa paineessa seuransa alavireen keskellä.