Mehmet Hetemajn siirto Comoon kariutumassa – suuntana Pohjoismaat?

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Ennen joulua sopimuksensa Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan AC Monzan kanssa seuran palkanmaksuongelmien takia purkaneen Mehmet Hetemajn siirto saman sarjatason Comoon sai yllättävän mutkan matkaan torstaina.

– Minun piti allekirjoittaa eilen Comon kanssa sopimus, mutta sitten selvisi että olenkin jo edustanut kolmea seuraa tällä kaudella. Tämä on maksimimäärä, ja näin en voinutkaan laittaa nimeäni sopimuspaperiin, Hetemaj kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Pelaaja saa olla rekisteröity UEFA:n sääntöjen mukaan kolmeen seuraan yhden kauden aikana ja pelata virallisia otteluja kahdessa. Sanktiona säännön rikkomisesta on puolen vuoden pelikielto.

Alkukauden 2014 lainasopimuksella Veikkausliigan FC Hongassa pelannut Hetemaj edusti seuraa Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Tämän takia Honka lasketaan mukaan Hetemajn kaudella 2014-15 edustamiin seuroihin. Lainan päätyttyä mies solmi kahden vuoden sopimuksen AC Monzan kanssa. Miehen pelioikeudet kulkivat kuitenkin hänet Hongalle lainanneen AlbinoLeffen kautta.

Näin 17 ottelua Monzassa pelannut Hetemaj ei saa enää pelata kuluvan kauden aikana eurooppalaista syksy-kevät rytmiä noudattavissa sarjoissa. Pieni mahdollisuus on kuitenkin olemassa.

– Olemme tiedustelleet Italian liitosta vaikuttaako asiaan se, että Honkaa ei käytännössä enää ole, ja Monzakin on isoissa talousongelmissa. Nyt on kuitenkin loma-aika, ja italialaisen toimintakulttuurin tuntien vastaus voi kestää aika pitkään. Tämän asian kanssa pitää olla nyt tarkkana, sillä en halua pelikieltoa.

– Käsitykseni mukaan saan pelata ainakin Pohjoismaisissa sarjoissa, koska niiden kauden rytmitys on erilainen. Odotetaan nyt kuitenkin liiton vahvistusta asiaan ennen kuin tehdään ratkaisu. AlbinoLeffeä, Monzaa tai Honkaa saisin edustaa, mutta Honkaa ei enää ole ja kahteen muuhun vaihtoehtoon en ole halukas, Hetemaj selvittää.

Vaikka Hetemajn vuonna 2014 edustamat seurat olivatkin vaikeuksissa, hän itse esiintyi kentällä erinomaisesti ja sai palautettua vaikean ajanjakson jälkeen uransa takaisin raiteilleen. Nyt mies ei kuitenkaan voi kuin odottaa.

– On ollut mukava huomata, että hyvät otteeni on huomioitu. Comon lisäksi myös saman sarjatason Benevento ja Juve Stabia halusivat minut. Nyt siirtokuviot ovat kuitenkin jäissä. Huonoin ja viimeinen vaihtoehto on olla kevät pelaamatta. Siksi katse kääntynee Pohjoismaihin.

– Jos tästä tilanteesta haluaa jotain positiivista hakea, niin nyt saan vetää hetken henkeä. Pelasin läpi viime vuoden ilman yhtään taukoa, Hetemaj toteaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!