Elokuussa HJK:n riveihin FC Hongasta siirtynyt Roni Porokara palaa takaisin Espooseen, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen ilman Veikkausliigalisenssiä jääneen ja Kakkosessa pelejään jatkavan Hongan kanssa.

[nosto tasoitus=”oikea”]Minut on hankittu tänne nostamaan seura sarjaporrasta ylemmäs ja kohti Veikkausliigaa.[/nosto]Kolmessa Eurooppa-liigan ottelussa esiintynyt Porokara on pelannut Veikkausliigan lisäksi myös Ruotsin, Belgian ja Israelin pääsarjoissa, ja hänellä on tilillään myös 21 A-maaottelua. Kun mies on 31-vuotiaana vielä hyvässä peli-iässä, on hän Kakkosen tasolle todella kovan luokan vahvistus.

– Minut on hankittu tänne nostamaan seura sarjaporrasta ylemmäs ja kohti Veikkausliigaa, jo vuonna 2005 Honkaa Veikkausliigaan nostamassa ollut Porokara sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Porokara on edustanut tapiolalaisseuraa kaikkiaan viidellä eri kaudella. Paluu tuttuun ympäristöön tuntuu erittäin hyvältä.

– Kun ajoin Tapiolaan neuvottelemaan, tuli heti hyvä fiilis ja mietin että miksipä ei. Tajusin, etten ollut käynyt siellä kertaakaan sen jälkeen kun siirryin Klubiin. Kun vielä Hexin jutut tuntuivat järkeviltä, oli päätös helppo, Hongan edustusjoukkueen kasaamisesta vastaavan Hexi Artevan kanssa neuvotellut Porokara kertoo.

9 maalia viime kauden Veikkausliigassa tehnyttä Porokaraa on kaavailtu joukkueessa kärkimiehen rooliin. Lähes koko uransa laidalla pelannut Porokara siirrettiin joulukuussa 2013 hyökkääjäksi, ja pelipaikan vaihto vaikuttaa jääneen pysyväksi. Porokaraa ruokkimaan hankittiin toinen paluumuuttaja, John ”Taikuri” Weckström, 34.

– Kärjessä olisi tarkoitus pelata, mutta ainahan suunnitelmat voivat muuttua. Iso tekijä siirrossani oli mahdollisuus päästä jälleen ”Taikuri” kanssa, Porokara vahvistaa.

Matti Heikkilä