FC Barcelonan päävalmentajan Luis Enriquen mukaan joukkueen argentiinalaistähti Lionel Messi on ehdottomasti maailman paras pelaaja, oli hänen pelipaikkansa kentällä sitten mikä tahansa.

Messi on totuttu näkemään FC Barcelonan hyökkäyspäässä. Sinne hän kieltämättä kuuluukin, onhan mies iskenyt vuodenvaihteen jälkeen jo huikeat 18 osumaa katalonialaisjoukkueelle. Yhteensä hän on iskenyt joukkueelle 303 ottelussa 273 osumaa.

Barcelonan päävalmentajan Luis Enriquen mukaan Messin pelissä on kyse muustakin kuin ainoastaan maalinteosta. Espanjalaisluotsin mukaan hänen ykkössuojattinsa loistaisi millä pelipaikalla tahansa.

– Messi tulee olemaan loistava riippumatta siitä missä hän pelaa. Leo tulisi olemaan pysäyttämäntön vaikka peluuttaisin häntä topparina. Messi on yksinkertaisesti paras mitä on saatavilla, Enrique sanoi Goal.comin mukaan.

Enriquen lausahdus pitäisi tuskin paikkaansa, vaikka luotsi sanoikin asian vitsaillen. Messi on vain 169 senttiä pitkä, eikä hänen pääpelitaitonsa ole maailmanluokan tasoa. Topparin tontin dominointi lieneekin yliampuva heitto Enriquelta.

Sen sijaan ”Kirppu” tunnetaan maailmalla muun muassa mahtavasta peliälystään, ketteryydestään ja erinomaisesta vasemman jalan laukauksestaan.

Messi, 27, on tällä hetkellä Espanjan pääsarjan La Ligan maalitilaston kärjessä. Hän jakaa piikkipaikan Real Madridin portugalilaistähden, Cristiano Ronaldon kanssa. Molemmat ovat viimeistelleet kuluvalla kaudella 30 liigaosumaa.