Alkavaksi kaudeksi yksivuotisen sopimuksen Norjan pääsarjajoukkueen Lilleströmin kanssa solminut toppari Lum Rexhepi, 22, haluaa auttaa uutta joukkuettaan puolustusvelvoitteiden lisäksi myös maalien muodossa.

Lum Rexhepi pelasi Veikkausliigaa neljän kauden ajan FC Hongassa ennen siirtoaan Norjan Lilleströmiin. Hän profiloitui noiden vuosien aikana espoolaisseuran luottotoppariksi hallitsemalla ottelusta toiseen ilmatilaa ja avaamalla peliä suoraviivaisesti hyvän potkutekniikkansa ansiosta molemmilla jaloillaan.

Maalit jäivät kuitenkin Hongan edustusjoukkueessa pelattujen vuosien aikana uupumaan. Rexhepi pelasi Hongassa yhteensä 48 ottelua Veikkausliigassa, joissa syntyi ainoastaan yksi maali kaudella 2012.

Vaikka topparin pääasiallisena tehtävänä ei olekaan vastata joukkueen maalinteosta, Rexhepi myöntää, että näkisi itsensä mieluusti avittamassa Lilleströmiä huhtikuussa alkavalla kaudella Norjan pääsarjassa iskemällä muutaman osuman vastustajan verkkoihin.

– Fanit tykkäävät aina maalintekijöistä. Siinä mielessä on siistiä tehdä maali. Maali on aina hyvä juttu, vaikka olisitkin toppari. Jos toppari tekee kuusi tai seitsemän maalia kaudessa, se on aika paljon, Rexhepi sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Rexhepi on jo onnistunut iskemään uudelle seuralleen maalin. Osuma syntyi reilun viikon takaisessa harjoitusottelussa Sarpsborg 08:aa vastaan.

– Se oli kulmasta pusku, topparimaali, Rexhepi kertoo vaatimattomana.

Suomalais-kosovolaisen pelaajan alkavan kauden tavoitteena on vahvan puolustuspelaamisen lisäksi kerryttää mainetta Norjan pääsarjassa myös vahvan hyökkäyspään pelaamisen vuoksi. Pääpallot ovat Rexhepin kovinta osaamista.

– Haluan ehdottomasti luoda itselleni sellaisen maineen, että olen vaarallinen erikoistilanteissa. Suomessa maalimäärät jäivät tosi pieneksi. Siihen haluaisin kiinnittää enemmän huomiota, että olisin vaarallisempi hyökkäyspäässä.

Turussa syntynyt Lum Rexhepi on FC Viikinkien kasvatti. Hän siirtyi 13-vuotiaana HJK:n organisaatioon, josta matka jatkui kesken kauden 2010 FC Honkaan, kun paikka Klubin edustusjoukkueessa ei auennut.

Rexhepi on edustanut kaksoiskansalaisuutensa takia sekä Suomen että Kosovon A-maajoukkuetta. Hän ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, kumpaa maata hän edustaa tulevaisuudessa.

Rexhepin ja Lilleströmin kausi Norjan Tippeliigassa käynnistyy 7. huhtikuuta kotiottelulla Startia vastaan.

Christos Zavros
Twitter @CZavros