Joona Toivion Molde FK hallitsi Norjan pelikenttiä viime kaudella suvereeniin tapaan ja voitti himotun tuplamestaruuden.

Kauteen 2015 Molde lähtee luottaen hyväksi todettuun kaavaan ja mestarijoukkue sai pidettyä runkonsakin hyvin kasassa.

– Tosin vähän meillä vaihtui joukkue. Muutama lähti ja muutama tuli tilalle. Yksi hyökkääjä, yksi keskikenttäpelaaja ja yksi maalivahti tuli uusia. Yksi hyökkääjä meillä on käsittääkseni vielä hakusessa, sillä menetimme juuri yhden kärjen pitkälle sairaslomalle, kertoo Molden suomalaistoppari Joona Toivio SuomiFutis-sivustolle.

Toivio pelasi viime kaudella isossa roolissa Molden puolustuksen keskustassa. Odotukset tulevalle kaudelle ovat jatkaa samaan malliin.

– Toivottavasti tulee yhtä paljon vastuuta. Omat fiilikset ovat hyvät ja kunto hyvä. Rauhassa olen saanut ilman suuria ongelmia tehdä duunia ja valmistua kauteen. Vielä muutamat viikot aikaa saada kondista ylöspäin.

Tällä hetkellä kondista parannetaan Espanjan pelileirillä Marbellassa, jossa Molde pelaa kolme kansainvälistä ottelua.

– Leiri on sujunut tähän asti hyvin. Täällä on hyvät ilmat. Aurinko paistaa, mutta ei ole kuitenkaan liian kuuma.

– Tässä on kuukausi sarjan alkuun ja ihan hyvällä mallilla edetään. Homma alkaa rakentumaan pikku hiljaa ja asiat loksahtelemaan kohdalleen.

Molde kaatoi HJK:n keskiviikkona 1-0. Pelit jatkuvat Marbellassa lauantaina islantilaista Haukaria vastaan ja leirin päätösottelussa 20.3. tulee vastaan ruotsalainen Kalmar FF.

 

Matti Heikkilä