FBI:ltä todella raskaat syytteet FIFA:lle

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on julkistanut todella raskaita syytteitä kansainvälistä jalkapalloliitto FIFA:a kohtaan. Vyyhti alkoi paljastua aamulla, kun FIFA:n johtohenkilöitä pidätettiin Sveitsissä.

USA:n oikeusministeri Loretta Lynch kertoi USA:ssa medialle syytteistä. FBI on esimerkiksi jo pitkään tutkinut FIFA:a lahjonnan ja korruption takia. FIFA:n johtoa epäillään petoksista ja rahanpesusta yli kahden vuosikymmenen ajalta.

FBI epäilee mm. että alueellisten jalkapalloliittojen johtajat ovat vuodesta 1991 alkaen väärinkäyttäneet asemaansa lahjusten ottoon urheilumarkkinoijilta vastineeksi turnausten kaupallisista oikeuksista.

Kesän 2010 MM-lopputurnauksen valintaprosessin epäillään olleen lahjusten vaikutusten alainen.

Lahjuksia on syytteen mukaan käytetty myös FIFA:n puheenjohtajan vaalissa 2011, vuoden 2016 Copa Americaan liittyen, ja Brasilian maajoukkueen sekä merkittävän yhdysvaltalaisen urheiluvalmistajan sopimuksessa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.