Helsingin Jalkapalloklubin kannattajakatsomo Klubipääty ilmoittaa tiedotteessaan järjestävänsä protestin keskiviikkoisen HJK-SJK-kärkiottelun yhteydessä.

– Kehotamme kaikkia, jotka tuntevat olevansa osa Klubipäätynä tunnettua yhteisöä, liittymään mukaan. Seisomakatsomo pysyy tyhjänä ja hiljaisena ensimmäiset 45 minuuttia.

HJK-fanit ovat olleet pettyneitä helsinkiläisseuran johtoportaaseen, jonka päätös pelata ystävyysottelu Liverpoolia vastaan 1. päivä elokuuta siirtää samaksi päiväksi tarkoitetun vierasottelun IFK Mariehamnia vastaan toiseen ajankohtaan. Ahvenanmaan-matka oli Klubipäädyn keskuudessa odotettu tapahtuma, ja iso osa kannattajista oli jo muun muassa varannut matkat saarelle.

– Osallistuminen Infront Finland Oy:n järjestämään harjoitusotteluun Liverpoolia vastaan on häpeällinen selänkääntö yhteisölle, joka on vuosien ajan tehnyt aikaa, rahaa ja vaivaa säästämättä töitä sen eteen, että nykyisin HJK:n kotiotteluissa seisoo Suomen suurin ja äänekkäin kannattajapääty, lukee tiedotteessa.

– HJK osoittaa tällä päätöksellä ettei välitä omien kannattajiensa toiminnasta, josta he toisaalla ottavat kaiken ilon irti.

Klubipäädyn mukaan HJK:n ratkaisu on selänkääntö sekä klubilaisille että koko suomalaiselle jalkapalloilulle.

– Tämä episodi on selänkääntö myös suomalaiselle jalkapallolle. Ei ole missään määrin hyväksyttävää että merkityksetön harjoitusottelu laitetaan kilpailullisen Veikkausliiga-ottelun edelle. Kysymmekin nyt arvostaako HJK edes itse kotimaista jalkapalloilua?

Klubipääty ilmoittaa kotisivuillaan, että se on ”Sonera Stadiumin eteläpäädyssä sijaitseva katsomonosa, joka on avoin kaikille HJK:n kannattamisesta kiinnostuneille. Klubipääty ei olekaan kannattajaryhmä vaan kaikille avoin kannattajakatsomo.”