Ranskan liigan suurseurasta Marseillesta kuuluu kummia. Joukkue hävisi lauantaina kauden avauspelinsä, minkä jälkeen argentiinalaisluotsi Marcelo Bielsa 60, kertoi eroavansa.

Hänen mukaan päätös oli tehty jo ennen avauspeliä ja syyt ovat huonoissa väleissä seurajohdon kanssa. Bielsan avauskausi viime vuonna vaihtui mestaruushaaveista romahtamiseen sijalle neljä kevätkaudella ja ero oli kytenyt siitä lähtien.

– Kiitän faneja, jotka ovat aina olleet selkäni takana joka pelissä ja joka päivä. Olen saanut työni täällä nyt päätökseen ja palaan kotimaahani. Olen laittanut kaikkeni tähän seuraan, Bielsaa siteerattiin Goal-sivustolla.

– En ole lähdössä täältä muuhun seuraan ja minun haluttiin jatkavan. Mukauduin muutoksiin seurassa, mutta kolmen kuukauden keskustelujen jälkeen en voinut enää hyväksyä sopimukseni alituista muuttamista.

Bielsa tunnetaan erityisen kovan prässin taktiikasta, millä hän on niittänyt mainetta pitkin maailmaa. Bielsa on valmentanut aiemmin mm. pariakin La Liga -seuraa sekä Argentiinan ja Chilen maajoukkueita kohtuullisella menestyksellä.