Huuhkajat voitti Färsaaret 1-0-lukemin Joel Pohjanpalon maalilla. Pohjanpalo puski avausjaksolla Alexander Ringin ylärimavedosta jääneen irtopallon maaliin. Suomen toiveet EM-kisapaikasta ovat elossa, mutta todennäköisyys on suhteellisen pieni.

Suomi on nyt kymmenessä pisteessä neljäntenä, kun kolmantena – jatkokarsintapaikassa kiinni oleva – Unkari on kolmen pisteen päässä pelattuaan 1-1-tasapelin Pohjois-Irlantia vastaan vieraissa samaan aikaan.

Lohkon kärjessä on Pohjois-Irlanti 17 pisteessä, joka on jo karannut Suomelta. Myös kakkosena oleva Romania lienee jo liian kaukana. Suomi kohtaa seuraavassa pelissä Romanian vieraissa.

Avausjakso hyvä, toinen jakso keskikertainen

Avausjaksolla Suomella oli montakin paikkaa, mutta viimeistely ontui. Färsaaret saivat toiselle jaksolle virtaa ja loikin useammankin huippupaikan.

Vaarallisin tilanne syntyi Huuhkaja-toppari Paulus Arajuuren menettäessä pallon laidalla, mutta Färsaaret hukkasivat kolme vastaan yksi -hyökkäyksen heikkoon poikittaissyöttöön.

Huuhkajilla oli vartti ennen loppua hurja mylläkkä vastustajan maalilla. Ensin Ring ja sitten Thomas Lam pääsivät vuoroillaan yrittämään, mutta Färsaarten Valioliigassakin pelannut maalivahti Gunnar Nielsen venyi parhaimpaan. Lam sai pallon vielä maaliinkin, mutta käsivirheen jälkeen.

Maalintekijä Pohjanpalolla oli toisella jaksolla myös avopaikka, mutta hän ei onnistunut.

Färsaaret heitteli lopussa palloa vaarallisesti Huuhkaja-päätyyn, mutta lisää maaleja ei nähty ja Suomi varmisti niukan voiton, millä toivo kisapaikasta vielä elää.