Jalkapallon EM-karsintoja on pelattu eri lohkoissa nyt seitsemän kierrosta pääosin. Ainoastaan viiden joukkueen I-lohkossa joukkueet ovat pelanneet viidestä kuuteen ottelua.

Pelejä on siis pääosin joukkueilla kolme jäljellä. Karsintojen paras maalintekijä tähän mennessä on ollut Puolan Robert Lewandowski, joka on tehnyt kahdeksan maalia. Bayern München -hyökkääjän viimeisin maali syntyi perjantaina 1-3-tappiossa Saksalle.

Mainittakoon vielä, että puolet miehen maaleista on syntynyt lohkon heittopussia Gibraltaria vastaan. Joukkueet iskevät yhteen taas maanantaina, joten Lewandowski voi kasvattaa kaulaansa maalitilaston kärjessä. Puola on lohkossaan kakkosena Saksan perässä eli kiinni suorassa EM-kisapaikassa.

Kisapaikan jo varmistaneen Englannin kärjet hyvin esillä

Ensimmäisenä maana paikkansa kisoihin karsinnasta varmistaneen Englannin hyökkäyskalusto on ollut tehokas, kun jaetulle kakkossijalle kuuteen osumaan yltävät sekä Wayne Rooney että koko syksyn loukkaantumisen vuoksi huilaava Danny Welbeck.

Rooney teki yhden maaleistaan lauantaina, kun San Marino kaatui 6-0-lukemin. Brittikärki nousi tällä osumallaan Englannin kaikkien aikojen maalitilaston jaetulle ykkössijalle.

Kuuteen maaliin ovat yltäneet myös Saksan Thomas Müller, Bosnia-Hertsegovinan Edin Dzeko, Suomen lohkossa pelaavan Pohjois-Irlannin Kyle Lafferty, Slovenian Milivoje Novakovic sekä Walesia kohti kisakonetta kantava Gareth Bale.

Viiteen maaliin ovat yltäneet viisi pelaajaa. Suomen paras maalintekijä karsinnoissa on ollut Riku Riski kahdella maalillaan. Molemmat syntyivät karsintojen avauspelin 3-1-voitossa Färsaarista.

8	Robert Lewandowski  Puola
6	Danny Welbeck	    Englanti
6	Wayne Rooney	    Englanti
6	Thomas Müller	    Saksa
6	Edin Džeko	    Bosnia-Hertseegovina
6	Kyle Lafferty	    Pohjois-Irlanti
6	Milivoje Novakovic  Slovenia
6	Gareth Bale	    Wales
5       Cristiano Ronaldo   Portugali
5       Omer Dameri         Israel
5       Robbie Keane        Irlanti
5       Zlatan Ibrahimovic  Ruotsi
5       Gylfi Sigurdsson    Islanti