Klubi 04:ää hiertää Palloliiton päätös nousukarsintojen alla – ”Kilpailukykyä syödään todella paljon”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

HJK:n kakkosjoukkue Klubi 04 tavoittelee nousua tosissaan Ykköseen, kun se kohtaa kaksiosaisessa nousukarsinnassa Grankulla IFK:n. Joukkueen päällä on kuitenkin varsin synkkiä pilviä ottelujen suhteen, sillä raitapaidat joutuvat tulemaan toimeen ilman Leo Väisästä, Roni Peiposta, Calvin N’Somboa ja Samuel Haglundia, jotka ovat U19 maajoukkueen edustustehtävissä pelipäivinä lauantaina 10.10. ja 17.10.

HJK:n kannalta takaisku oli se, että Palloliitto ei  suostunut helsinkiläisten anomukseen siirtää pelejä toisille pelipäiville, jotta joukkue saisi kaikki pelaajansa käyttöön.

HJK anoi ottelupäivän siirtoa Palloliitolta (ottelut olisi pelattu 17.10 ja 25.10), mutta liiton kieltävässä päätöksessä vedottiin lopulta siihen, ettei aikuisten otteluita siirretä nuorten maajoukkueotteluiden vuoksi. Palloliiton kilpailumääräyksissä ottelun siirron mahdollistavaksi tekijäksi on luokiteltu vähintään kahden pelaajan oleminen edustustehtävissä.

Palloliitto ehdotti kuitenkin kompromissia siten, että nousukarsintaottelut pelattaisiin peräkkäisinä päivinä 16. Ja 17.10., mutta GrIFK  ei tähän lopulta suostunut. Toinen ehdotus oli pelata nousukarsinta yksiosaisena otteluna Kauniaisissa. HJK olisi suostunut yksiosaiseen otteluun, mutta olisi vaatinut sen pelaamista puolueettomalla kentällä.

Klubi 04:n valmentaja Tero Koskela oli ymmällään Palloliiton ratkaisusta.

– Palloliiton päätös on todella valitettava, sillä siitä kärsii nyt puhtaasti yksi seura. Olemme pelanneet pitkän kauden ja nyt sarjanoususta taistellessamme meidän kilpailukykyä syödään todella paljon. Jo lähtökohtaisesti oli tiedossa, että yhteen osaotteluista valmistautuminen on hankalampaa , kun maajoukkuepelaajat pelaavat useamman ottelun edustustehtävissä ja saapuvat lähellä karsintapeliä takaisin, mutta sellaista tapahtuu jalkapallossa. Nyt kärsimme kuitenkin molemmissa osaotteluissa. Mutta tilanne on tämä ja se meidän on joukkueen kanssa käännettävä se positiiviseksi energiaksi, Koskela sanoo HJK:n verkkosivuilla.

Poissaolojen lisäksi helsinkiläisten riveistä ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa pitkäaikaispotilaat Matias Sauramaa, Lassi Järvenpää, Otto pitkänen, sekä nilkkavammasta kärsivät Aapo Halme ja Mikael Soisalo. Myös aivotärähdyksestä toipuva Joachim Böckerman on sivussa lauantain ottelusta.

 

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!