© Kuva: Pekka Mäntylä

Pikkuhuuhkajat hakee pisteitä Bakusta – ”Taitava ja aggressiivinen joukkue tulee vastaan”

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa huomenna EM-karsintaottelussa Azerbaidzhanin. Kamppailu pelataan Bakussa.

Pikkuhuuhkajat avasi EM-karsinnat tyylikkäällä 2-0-voitolla Venäjästä Kotkassa. Myös Färsaaret kaatui puhtaalla pelillä, tällä kertaa 3-0-lukemin Vantaalla. Nyt joukkue on jatkanut urakkaansa kahdella vierasottelulla. Saksa oli perjantaina maalein 3-0 parempi Essenissä.

– Saksa oli vielä kovempi kuin odotin. Me teimme helppoja virheitä ja Saksa rankaisi niistä ilkeästi. Paransimme toisella puoliajalla vähän. Oli meilläkin paikkoja, mistä olisi voinut tehdä. Ei vain mennyt sisään, kapteenin nauhaa kantanut Moshtagh Yaghoubi totesi Palloliiton verkkosivuilla.

– Kun joukkue pelaa hyvin, menee minullakin hyvin. Perjantaina tein todella helppoja virheitä kun joukkueella ei mennyt hyvin. Toisella puoliajalla paransin vähän. Saimme pidettyä palloa paremmin ja luotua enemmän paikkoja. En pelannut hyvin, se oli yksi kauden huonoimmista peleistäni.

Kasvojen pesun paikka Tommi Kautosen suojateille tarjoutuu heti huomenna tiistaina. Azerbaidzhan avasi karsinnat 1-0-vierasvoitolla Färsaarista. Itävallalle joukkue hävisi 0-2 ja 0-7 sekä Saksalle 0-3.

– Taitava ja aggressiivinen joukkue tulee vastaan. He hävisivät Saksalle kotonaan 0-3, mutta Saksa teki kaksi maalia vasta ihan viimeisillä minuuteilla. Azerbaidzhan on hyvä joukkue, ”Mosa” kommentoi.

– Näistä matseista haetaan voittoja. Mikäli haluamme pitää tavoitteestamme kiinni, edellyttää se niitä.

Itävalta johtaa lohkoa yhdeksällä pisteellä. Saksa on ottelun vähemmän pelanneena kuudessa pisteessä. Suomella on kasassa siis kolmesta pelistä kuusi pistettä. Lohkosta suoraan EM-kisoihin menee vain paras. Yhdeksän lohkon neljä parasta toiseksi sijoittunutta osallistuu jatkokarsintaan. Suomen joukkue on asettanut tavoitteekseen paikan Puolan kesän 2017 lopputurnauksessa.