Arsene Wenger kertoo medialle, että seurana viime kesänä tullut ja takalinjat tiivistänyt Petr Cech, 33, oli seuran kiikarissa jo vuonna 2004, mutta Chelsea veti pidemmän korren. Cech oli tuolloin nouseva maalivahtilupaus Ranskan liigan Rennesissä.

– Joskus asia tulee mieleen ja mietin, kuinka asiat olisivat voineet kehittyä toisella tapaa, jos olisimme silloin saaneet hänet. Emme olleet tarpeeksi teräviä siirtomarkkinoilla ja Chelsea oli meitä nopeampi, Wengeriä siteerattiin TribalFootball-sivustolla.

– Historiassa ei ole olemassa suuria voittaneita joukkueita ilman mahtavia maalivahteja. Olen ollut 30 vuotta tehtävissäni ja mitä olen oppinut, on että maalivahdin pelipaikka on aliarvostetuin jalkapallossa. SE on tärkein pelipaikka, jos halutaan voittaa jotain.

Arsenal kohtaa maanantaina Manchester Cityn vieraissa. Sarjakakkosen ja sarjakolmosen erottaa vain piste, ja kamppailu antaa suuntaa mestaruuskamppailuun.

– Suurissa otteluissa laukausten määrä on muita kamppailuja pienempi, ja yksi suuri torjunta voi vaikuuttaa suuresti lopputulokseen.