Fabio Capello valmensi brasilialaista Ronaldoa kaudella 2006-2007 Real Madridissa. Luotsi kehuu edelleen hyökkääjän jalkapallollisia kykyjä, mutta henkilökohtaisella tasolla supertähti ei kuulunut hänen suosikkeihinsa.

Vuonna 1976 syntynyt Ronaldo on ratkaissut MM-finaalin ja voittanut Ballon d’Orin kahdesti. Zlatan Ibrahimovic nostaa hänet esikuvakseen. 2000-luvun alussa Ronaldo sai lempinimen ”Ilmiö”.

Fabio Capellon mukaan hyökkääjän persoonassa on kaksi puolta.

– Hänen täytyy olla yksi parhaista pelaajista, jota olen koskaan valmentanut. Mutta.. Hän ei ollut mikään johtaja. Totuus on, että hän levitti negatiivista tunnelmaa joukkueeseen, Capello toteaa Gazzetta dello Sportin mukaan.

Kaksikko vaikutti yhtä aikaa Real Madridissa kaudella 2006-2007.

– Hän tuli takaisin (lomalta) ja painoi 96 kiloa. Olin pyytänyt, että hän painaisi 88-90 kiloa. Yritin hallita ongelmaa, mutta ei ollut mitään mitä olisin voinut tehdä.

Tuon kauden aikana Ronaldo jäi kentällä hyökkääjäkollegansa Ruud van Nostelrooyn varjoon. Brassin peliaika väheni ja hän valitsikin siirron Italiaan.

Ronaldo päätti uransa vuonna 2011 ja kertoi samalla kärsivänsä sairaudesta, joka muun muassa heikentää aineenvaihduntaa.