Viime kausi oli loukkaantumisista kärsineelle HJK:n laiturille Nikolai Alholle vaikea.

HJK:n kasvatti Nikolai Alho sai viime kesäkuussa musertavia uutisia. Aiemmin polvi -ja reisivammojen takia sivussa yli puoli vuotta pelikentiltä olleen Alhon reidestä löydettiin uusi repeämä, jonka takia paluu viivästyi. 22-vuotiaan laiturin oli määrä palata peleihin aikaisintaan syksyllä.

Alho, 22, pelasi HJK:n kahdessa viimeisessä sarjapelsisä, mutta yhteensä vain reilut puoli tuntia. Muuten kausi piti sisällään vain harjoittelua ja vammojen kuntouttamista.

Rankin aika Alholle oli juuri kesä, kun hän sai tiedon uudesta reisivammasta. Tilanne oli henkisesti sen verran vaikea käsiteltävä, ettei hän pystynyt edes saapumaan HJK:n kotikentälle Sonera-stadionille katsomaan joukkueensa esityksiä. Alho ei saapunut myöskään seuran harjoituksiin, vaan kuntoutti vammaa omatoimisesti.

– Minulla oli sellaisia hetkiä, etten pystynyt edes tulemaan tänne katsomaan pelejä. Piti jäädä kotiin katsomaan ne ISTV:ltä. Se oli pahinta aikaa ja huonoin aika elämässäni, Alho kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Alhon mukaan HJK:n pelaajat ja valmennusjohto ymmärsivät tilanteen, eivätkä vaatineet häntä tulemaan paikan päälle. Henkinen kantti joutui entistäkin kovemmalle koetukselle, kun Alho joutui katsomaan oman joukkueensa otteita pelikyvyttömänä.

– Pelaajat ja johto huomasivat, että nyt on varmasti aika vaikeaa olla. Sain treenata omassa rauhassa eikä tarvinnut tulla stadionille. En ollut muutenkaan mikään maailman iloisin heppu loppukaudesta, joten oli ihan hyvä, etten ollut täällä mököttämässä. Näin muut saivat keskittyä siihen olennaiseen.

Kuten sanonta kuuluu, menneet ovat menneitä. Nyt Alhon fokus on jo tulevassa kaudessa. Harvinaisen innokkaana hän odottaa ensi vuonna pelattavia Helsingin paikalliskamppailuita, eli HJK:n ja HIFK:n välisiä kohtaamisia. Oman mausteensa pääkaupunkiseudun taisteluun tuo myös PK-35 Vantaa, joka nousi Veikkausliigaan kaadettuaan KTP:n liigakarsinnoissa.

– Viime kaudella ärsytti, etten päässyt pelaamaan Stadin derbyissä. Ne piti aina kuitenkin käydä katsomassa. Nyt kun PK-35 Vantaakin on tänä vuonna liigassa, sekin on mielenkiintoinen juttu, Alho sanoo.

Ensimmäinen Stadin derby pelataan jo liigacupissa. HJK isännöi HIFK:ta Talin jalkapallohallissa 9. helmikuuta klo 17 alkaen.

– En halua mitenkään vähätellä liigacuppia, mutta odotan eniten sitä, kun tulemme tänne (Sonera-stadionille) pelaamaan.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros